top of page
  • Obrázek autoraoutofqueue

Art Bar Elika Haifa

Aktualizováno: 10. 4. 2019

V pořadí druhý čtenářský report nám sepsal David Melichar.

V rámci svého krátkého pobytu v izraelském třetím největším městě, Haifě v druhé půli února 2019 jsem navštívil "Art bar Elika" ležící na Massada street. Celá ulice vypadala jako sídlo různých "alternativních" klubů jako byl například Rabbit hole, kde na zahrádce seděli mladí lidé, někteří s dlouhýmy dredy a vonělo to tam trávou.

Usadil jsem se v baru Elika k volnému stolu poblíž malé knihovny kde byla většina titulů hebrejsky, ale našel jsem i jedno anglicky psané sci-fi od Arthura C. Clarka.

Celý podnik je vyveden ve dřevě s plakáty na stěnách. Ty plakáty mají většinou politický-levicový charakter, některé zobrazují komunistickou propagandu vůči kapitalismu, jiné jsou arabsky a nevím co znamenají, všemu vévodí velký plakát Che Guevary. Mnohé plakáty také odkazují na nějaké hudební a kulturní akce jež se udály v minulosti.

Mají tam poměrně velký výběr zdravých jídel, různé toasty a sendviče, s masem, bez masa, veganské, košer i halal. Na pití mají výběr káv a dokonce i několik druhů točených a lahvových piv.

Já jsem si pochutnal na sendviči s lososem, olivami a rajčaty a k tomu jsem si dal točené pivo Tuborg se zvláštní červenou barvou ale chutnalo dobře.

Obsluha milá, prostředí příjemné, jídlo a pivo chutné, ceny pro Čechy poměrně vysoké ale na Izrael přijatelné.


...........................................


The second report from readers was written by David Melichar.

During my short trip in February 2019 to Israeli third biggest city Haifa I visited “Art bar Elika” on Massada street. Whole street looked like a realm of alternative clubs, for instance Rabbit hole, where young people, some with dreadlocks, were sitting in the garden and air was soaked with marijuana smell.

I sat to a free table close to a library in the bar Elika, where books are mostly in Hebrew but I found one written in English from Arthur C. Clark.

The whole bar is made in wooden decor with posters hanging on the walls. The posters are mostly left-wing oriented, some show communist propaganda against capitalism and those in Arabic - no idea what they mean. However, the center piece is big poster of Che Guevara. The other posters are related to music or cultural events happened in the past.

There’s huge variety of healthy dishes, toasts and sandwiches, with meat or without, vegan, kosher or halal. You can choose from selection of coffee, draft or bottled beers to drink.

I enjoyed sandwich with salmon, olives and tomatoes and drank beer Tuborg which strangely had red colour, but tasted good.

The staff was nice as well as the atmosphere in the bar. Food and drinks were delightful, however prices were high for the Czechs, although acceptable for Israeli people.



13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page