top of page
  • Obrázek autoraoutofqueue

Thessaloniki aneb jak se ožrat za 5 €

Thessaloniki, v češtině častěji slýchané pod názvem Soluň, představuje pro české koupáky vstupní bránu na poloostrov Chalkidiki. Ale co když si nechcete válet šunky jen na pláži? Pokud se chystáte do města alespoň odskočit za nočním životem nebo kultůrou, tak tu máme pro Vás tři tipy na zajímavá místa.


Rotunda

Stavba kruhového půdorysu sloužila už jako kostel, mešita i hrobka a nyní je zapsána na seznamu UNESCO. Jakmile vstoupíte dovnitř, tak prostor, ticho a dopadající paprsky Slunce Vás nabijí energií, spiritualitou a můžete nerušeně rozjímat. Mozaiky na stěnách v kombinaci se slunečními paprsky, které procházejí otvory v cihlové stavbě, tvoří nádhernou hru světel. Poté se můžete projít po zahradě plné koček, povalujících se zbořených antických sloupů a stromů s granátovými jablky.


Proto Patoma

Stylový bar najdete v centru města, kousek od promenády a známé Bílé věže. Vystoupáte do 1. patra a tam na Váš čeká několik místností, plných obrazů, zrcadel, zdobených lustrů a taky čarodějnice na WC :) Všechny drinky tu zakoupíte za cenu okolo 5 EUR a musíme uznat, že byly opravdu velký a silný, daly jsme si jeden a odcházely jsme s drakem :) K tomu servírují dort jako bonus ;).


Little Big House

Domeček hrající všemi barvami v kopcovité části Ano Poli (Staré město) se nám stal domovem na 1 noc, ale pokud budete mít tu možnost, rozhodně doporučujeme i delší pobyt. Hostel, ve kterém najdete i kavárnu je večer hezky nasvícen a odsud to máte po dlážděných uličkách kousek na hradby. Z nich se Vám otevírá panoráma města. Když Vám vyjde počasí, třeba uvidíte i Olymp. Hostel nabízí rovněž posezení na balkoně a jako pozornost při příjezdu jsme obdržely welcome drink.


více info: 




18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page